about imageW

Biografie

Stefan de Walle (1965) is al meer dan tien jaar verbonden aan het Nationale Theater (voorheen Nationale Toneel) in Den Haag. Hier speelt hij (hoofd)rollen in grote repetoirestukken als Cyrano de Bergerac, De Graaf van Monte Christo, Jeanne d’Arc, De Zender en in de veelgeprezen solovoorstellingen Glenn Gould en Op een mooie Pinksterdag. In 2010 en 2013 wint hij de Arlecchino, dé toneelprijs voor de beste mannelijke bijrol, voor De Kersentuin en Speeldrift.

 

Naast toneel is Stefan ook te zien in tal van speelfilms als Oorlogsgeheimen, De Marathon, Doodslag, Majesteit en Terug naar de kust. Voor zijn hoofdrol in De Marathon wordt hij genomineerd voor de Gouden Kalf Beste Acteur en de Rembrandt Award Beste Acteur.

 

Op televisie is Stefan een terugkerende gast in het improvisatieprogramma De Vloer op en speelt hij in series als Nieuwe Buren, Volgens Robert en Beatrix, Oranje onder vuur. En in televisiefilms als De Crisiscaravaan van Boris Paval Conen (Duivels Dilemma 2016).

 

Binnenkort is hij te zien in de speelfilm Dorst en Het leven is verrukkelijk van Frans Weisz. Momenteel staat hij op de set van de nieuwe televisieserie Export Baby waarin hij de hoofdrol speelt.